Založ si blog

Strach z úspechu

Strach z úspechu

 

Čo to znamená mať strach z úspechu? Vždy ma zaujímalo, prečo si ľudia kupujú knihy o úspechu, motivácii a aj napriek toľkým investíciám do vzdelania, sa im nikdy nepodarí uspieť a dostať sa medzi 5% úspešnej populácie.

Ale predsa vedome chceme všetci uspieť! Lenže kameň úrazu sa nachádza práve v našom podvedomí.

Podobne ako ostatní , aj ja som prečítal nespočetne veľa kníh o úspechu. V každej jednej som hľadal tajný vzorec ako ho dosiahnuť, čo robiť aby som sa aj ja stal úspešným.

Veľa kníh hovorí o písaní si pozitívnych afirmácií. Čo to je ? To sú vety ako: „Som bohatý.“    „Som zdravý.“   Som krásny a každý sa za mnou obzrie, keď idem po ulici.“

Ale iste to poznáte , že aj napriek každodennej rutine hovorenia si afirmácií, písania si ich na chladničku, do mobilu, notebooku im to moc nepomôže. Ale prečo?

Veľmi podobne som fungoval aj ja. A bol som presvedčený o tom, že to je to, čo treba robiť, aby som uspel. Keď to robia úspešní ľudia, tak niečo na tom bude.
Prednedávnom som začal čítať knihu od Noah St. Johns „The Secret Code of Success“ a vtedy som si uvedomil, prečo to nefunguje.

Čo sú Afirmácie pozitívneho myslenia?

Sú to tvrdenia v prítomnom čase nabité emóciami. Napr.:
Som veľmi šťastný a veľmi vďačný, že mám toľko peňazí.
Som šťastný v mojom osobnom vzťahu.
Cítim sa fantasticky, dejú sa mi len tie najlepšie veci.
– asi už chápete čo sú tie afirmácie 
– znejú vynikajúco, že ? Nič nimi nemôžeme pokaziť, že?
– po prečítaní knihy od Noah St. Johnsa som presvedčený o tom, že existuje aj iná cesta, ktorá je oveľa silnejšia a efektívnejšia

Existuje efektívnejšia cesta

Čo vlastne vieme? Vieme, že máme nekonečný potenciál , a vieme aj to, že nikto nie je blízko dosiahnuť strop ľudského potenciálu. Máme v sebe fantastický počítač, elektronickú továreň, nazvanú MOZOG. Mozog, ktorým dokážeme dosiahnuť všetko, čo si zažiadame. A ja Vám ručím za to, že ho nevyužívame na 100%.

Určite si uvedomujete, že ľudský mozog funguje spôsobom pýtania sa a odpovedania otázok. Stále sa pýtame otázky podvedome. My sa pýtame otázky a mozog na ne odpovedá.

 

Noah St. Johns preto navrhuje namiesto písania afirmácií, si písať správne otázky. Hovorí o zákone príťažlivosti a ako získame to na čo sa zameriame. Príliš často sa koncentrujeme na nesprávne veci a pýtame sa podvedome:

Prečo som chudobný?
Prečo aj keď pracujem od rána do večera som stále chudobný?
Čo mám robiť aby som uspel?
Prečo práve ja nemám toľko šťastia ako ostatní?

A ak s budeme pýtať tieto negatívne otázky , dostaneme negatívne odpovede, ktoré sa zhmotnia v negatívne skutky. Noah navrhuje, aby sme sa pýtali posilňujúce otázky, ktoré dovolia nášmu podvedomiu hľadať správne riešenia.

Je to zatiaľ najlepšia rada, ktorú som čítal v knihách o úspechu.

prevziať

 

Ako to funguje?

Vaše afirmácie pozitívneho myslenia pretransformujete na otázky:
Prečo som bohatý?
Prečo som taký šťastný?
Prečo dokážem ľudí motivovať a viesť?
Prečo mám práve ja to, aby som bol úspešný?

 

Všimli ste si ako váš mozog začal automaticky odpovedať na tieto otázky a začali ste sa priamo koncentrovať napr. na úspech? Ak si napíšete tieto afirmácie tak sa budete cítiť len lepšie.
Aké afirmácie použiť v podnikaní z domu?
„Prečo je to také ľahké, prilákať si druhých na moje podnikanie z domu?“
„Prečo som taký úspešný v podnikaní?“
„Prečo je to pre mňa také ľahké zarobiť si ľahko peniaze podnikaním?“

Rada na záver

Snapshot_20120901_2

Zoberie vám to tak 3-6min denne napísať si tieto posilňujúce otázky, čo je pravdaže veľmi jednoduché. Vyskúšajte si to na 60 dní. Určite sa nezraníte ani neutrpíte žiadne sklamanie. Budete ohromený ako rýchlo a ľahko vám váš mozog prinesie nové nápady a priblíži vás k vašim cieľom v živote.
plus: odporúčam vám stiahnuť si túto knihu J( Noah St. Johns – „The Secret Code of Success“)

Ak nie ste blázon tak vaše ciele nie sú dostatočne veľké

30.10.2013

Zmeň svoj život pokiaľ je čas Radi by ste zmenili svoj život? Nerobíte to, čo vás skutočne baví a myslíte si, že vy nemôžete uspieť? Ste súčasťou priemeru a robíte to isté? Prečo robíte to, čo vás nebaví? Spýtali ste sa aspoň raz v živote túto otázku?každý deň Všetci máme vlastnosti, ktoré by sme na sebe radi zlepšili, alebo by sme sa ich radi [...]

Home bussiness

27.10.2013

Chcete si vytvoriť podnikanie z domu? Prednedávnom som sa začal venovať tejto pohodlnej forme podnikania. Odkedy som o nej prvý raz počul z videa Roberta Kiosakyho, začal som podnikať kroky, ktoré by ma priviedli k úspešnému podnikaniu z pohodlia domova. Zmýšľanie milionára Existuje niekoľko rozdielov medzi tým, ako rozmýšľa väčšina ľudí, a ako rozmýšľa [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 4384x
Priemerná čítanosť článkov: 1461x

Autor blogu

Kategórie

Archív